A MESOTICA egy kozmetikai gyógyászatra, kutatásra és fejlesztésre specializálódott, 2006-ban alakult spanyol-magyar cég, mely komplex, nagy hatékonyságú intelligens peptid koncentrátumokat állít elő elsősorban mezoterápiás célra.


A kozmetikai peptidek használata egy innovatív eljárás, mely a plasztikai sebészeti beavatkozásokat jelentősen késleltetheti, esetenként elkerülhetővé teszi. A peptidek bizonyítottan 5-10% feletti koncentrációnál kezdenek el szemmel érzékelhetően is hatni, ezért a Mesotica termékei azonnali látványt nyújtó, extra magas koncentrációjú speciális peptid szérumok. Tudományos kutatások bebizonyították, hogy a kozmetikai peptidek jelentős szerepet játszanak a különböző bőrproblémák kezelésében és képesek eltüntetni az öregedés jeleit. A termékek eredményesen alkalmazhatók ránctalanítás, bőrfiatalítás, feszesítés, pigmentfolt halványítása és rosacea esetén.

A peptidek működése

Az emberi bőrben található kollagénrostok a kor előrehaladtával elvesztik rugalmasságukat, számuk csökken, ezáltal a bőr elvékonyodik, megereszkedik és ráncok jelennek meg rajta. A kollagén egymáshoz kapcsolódó aminosavak hosszú lánca. Lebomlásakor rövidebb láncú, kisebb és aktívabb aminosavak jönnek létre, úgynevezett peptidek jelennek meg. A National Institutes of Health (Nemzeti Egészségügyi Intézetek) kutatása szerint a peptidek azt a „jelet” küldik a bőrnek, hogy az eltűnt kollagén helyett újat termeljen.

Amikor peptideket tartalmazó kozmetikumokat használunk, a bőr a kollagén bomlástermékének véli, ezért a szervezet új kollagént állít elő. A kozmetikai peptidek ezáltal hatékonyan csökkentik a ráncokat és fiatalítják a bőrt. Különböző típusaik bár más-más hatásmechanizmussal, de elsősorban a ráncok mennyiségének csökkentését szolgálják.
Léteznek természetes és szintetikus peptidek, melyek laboratóriumokban készülnek maximálisan egészséges, bőrbarát módon, ezért a használatuk rendkívül eredményes.

AZ INGERÜLETÁTVIVŐ ANYAGOK BLOKKOLÁSA A BŐRBEN: Az ingerületátvivő anyagok blokkolói különféle kémiai reakciók során késleltetik az acetilkolin tevékenységét. A jelenlegi feltételezések szerint az arcizmok ellazításával akadályozzák az összehúzódást, ami a mimikai, majd az elmélyülő ráncok kiváltó oka. Az ingerületátvivő anyagokat blokkoló peptidek 30%-kal csökkenthetik egyes ránctípusok kialakulását.

A peptidek fajtái:

Szinegálpeptidek

Serkentik a kollagén és sok más fehérje termelését elősegítő fibroblasztokat, fokozzák tevékenységüket, fiatalosabbá, egészségesebbé és energikusabbá varázsolják az arcot.

Szállító peptidek

Nyomelemeket, többek között rezet és magnéziumot szállítanak a gyógyulás és az enzimatikus folyamatok előmozdításához. A réz és a magnézium fokozza a kollagénszintézist, a bőr rugalmasságát és üdébbé teszi az arcot. A „felszívódó peptidnek” is nevezett szállító peptideket régóta alkalmazzák a bőr rugalmassá és feszessé tételére.

Enzimgátló peptidek

A fehérjebontás folyamatának megzavarásával gátolják a kollagén és más fehérjék lebontását. Néhány enzim (pl. az MMP = matrix metalloproteinases/ mátrix metalloproteáz) tönkreteszi a kollagént és a többi strukturális fehérjét.

Peel & Go
Mesotica Blue
Lifting & Firming
Hajszálérerősítő kezelés

PEEL & GO - Azonnali feszesítő és bőrmegújító kezelés

Ár:

9.400 Ft

A 35+ bőrök extra gyors bőrmegújító, feszesítő és bőrfeltöltő programja, akár egy ebédszünetbe is belefér.


A kezelés menete:

 1. Arctisztítás
 2. Kétrétegű, anti-aging, bőrmegújító peeling
 3. Szemkörnyék feszesítés
 4. Peptidkoktél ultrahangozása
 5. Mélyrétegű hidratálás, rövid masszázs
 6. Zárókrém
A kezelés időtartama: kb. 45 perc

Mesotica Blue - Peptides feszesítő és hidratáló kezelés

Ár:

16.500 Ft

A kezelés menete:

 1. Letisztítás
 2. Peeling
 3. Peptidkoncentrátumok bőrbe juttatása elektroporációval
 4. Szuper antioxidáns, hidratáló pakolás *
 5. Arc-, nyak-, dekoltázsmasszázs
 6. Zárókrém

* A pakolás a szuper antioxidáns Methylene Blue-t tartalmazza, amely támogatja a sejtmegújulást, gátolja a szabadgyökök okozta idő előtti bőröregedést. Javítja a bőr vitalitását, elősegíti a regenerálódását. A szuper antioxidáns bőrre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását 2017 tavaszán publikálták a Marylandi Egyetem kutatói.

Alig 2 hónappal később a Mesotica beépítette legújabb, továbbfejlesztett ceramid komplexumaiba (CERAMIDE BLUE, AMINO BLUE). Így a Mesotica a világon az első olyan kozmetikai termékcsalád, mely már a leginnovatívabb szuper antioxidánsokra bízza a szabadgyökök semlegesítését.

A pakolás AquaxylTM 3D hidratáló koncepciójának köszönhetően a bőr minden rétegében (egészen a bőrfelszínig) extra hatékonyan és hosszan tartóan optimalizálja a nedvesség áramlását: növeli a bőr saját hialuronsav termelését, helyreállítja a barrier réteg nedvességmegkötő képességét (akár 8-24 órán belül), aktiválja a sejtközti állomány ceramidjának, kulcsfontosságú proteinjeinek szintézisét, ezáltal erősíti a bőr védekező képességét.

A kezelés időtartama: kb. 90 perc

Basic lifting & firming facial

Ár:

15.500 Ft

A kezelés menete:

 1. Letisztítás
 2. Peeling
 3. Peptidkoncentrátumok bőrbe juttatása ultrahanggal
 4. Arc-, nyak-, dekoltázsmasszázs
 5. Zárókrém
A kezelés időtartama: kb. 60 perc

Premium lifting & firming facial

Ár:

19.500 Ft

A kezelés menete:

 1. Letisztítás
 2. Peeling
 3. Rádiófrekvenciás bőrfeszesítés
 4. Peptidkoncentrátumok bőrbe juttatása ultrahanggal
 5. Arc-, nyak-, dekoltázsmasszázs
 6. Zárókrém

Ajándék szemkörnyék ápolással

A kezelés időtartama: kb. 80 perc

Gold lifting & firming facial

Ár:

26.500 Ft

A kezelés menete:

 1. Letisztítás
 2. Peeling
 3. Rádiófrekvenciás bőrfeszesítés
 4. Peptidkoncentrátumok bőrbe juttatása elektroporációval
 5. Feszesítő, tápláló növényi őssejtes maszk szemkörnyék ápolással
 6. Arc-, nyak-, dekoltázsmasszázs
 7. Zárókrém

Ajándék hidroabrázióval

A kezelés időtartama: kb. 120 perc

Hajszálérerősítő (Couperosa) kezelés

Ár:

15.000 Ft

UV-barát, anti-aging hatású, bőrmegújító és hajszálér erősítő savkomplexum (laktobionikus sav, mandula sav és fitinsav) és speciális couperosa peptidek az első speciális couperosa mezo programban!


Ultra kismolekulájú hialuronsavas mélyhidratálás, hajszálér erősítő aminosavak és immunerősítő organikus szilícium segítségével 4-6 alkalom után látványosan javul az érzékeny, pirosodásra hajlamos bőr képe.

A kezelés menete:

 1. Arctisztítás
 2. Sensonic Peel 8%
 3. Couperosa koncentrátum bőrbe simogatása be a pirosodásra hajlamos helyeken (általában orcák, orrtő stb.)
 4. Szemkörnyék feszesítés
 5. Elektroporáció peptidkoktéllal
 6. Gyengéd masszázs
 7. Zárókrém

Egy kezelés is hatásos, de a tartós eredmény elérése szempontjából kúra kezelés ajánlott. Jelentős javulást érhető el, ha a Couperosa peptid készítmény az otthoni arcápolás része.

4 alkalmas kúra:

Ár:

56.000 Ft

6 alkalmas kúra:

Ár:

78.000 Ft